Λαχανόρυζο

    ΥΛΙΚΑ

    Μισό λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομμάτια μετρίου μεγέθους

    1 – 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό ρεντέ (τρίφτη)

    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

    3 κουταλιές τοματοπολτέ

    3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

    αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Καθαρίζουμε το λάχανο πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει
    2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το λάδι και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
    3. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει
    4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μισό βράσει το λάχανο.
    5. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου
    6. Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε αλλά 10 λεπτά σκεπασμένο για να φουσκώσει
    7. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμονάκι.

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ!!!!!!

    Την συνταγή μας την έστειλε ο Κ. Δημήτρης Δασκαλάκης

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική